qr-kerkruimte

Sint-Anna-ten-Drieën

kerkrondleiding door middel van qr-codes

Welkom in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

.De binnenruimte in amfitheatervorm loopt zachtjes af in de richting van het altaar.

 

Opmerkelijk zijn de ramen in glasbeton van de bekende Franse kunstenaar Gabriël Loire, die ook het betonglas van de kerk van O.-L.-Vrouw ter Duinen in Koksijde verwezenlijkte. Zijn kleurenpalet is ingegeven door de glasramen van de kathedraal van Chartres, waar Gabriël Loire gevestigd is.

 

Het diepe kerkkoor met verplaatsbare altaartafel bevordert de visuele creativiteit bij liturgische vieringen.

 

Bij de kerk is een weekkapel aangebouwd met daaronder een polyvalente zaal van dezelfde grootte, die de naam Joachimzaal zal krijgen. Er loopt een aparte toegangsweg naar de afzonderlijke ingang, maar de weekkapel staat ook in rechtstreekse verbinding met de grote kerkruimte.

 

Diverse kleinere lokalen omheen de zijkant-met-de-weekkapel en de achterkant, met o.m. de sacristie en vergaderkamers, vervolledigen het geheel. Een zelfde indeling bevindt zich op het niveau van de Joachimzaal.

 

Kerk en weekkapel zijn uitgerust met een 500-tal zitplaatsen, verdeeld over 167 kleinere en grotere banken, uitgevoerd in tropisch hardhout (in Afrika pang-pang genoemd en bij ons bekend als wengé-hout). Het altaar, het groot kruis dat in het koor hangt en de lezenaar zijn in hetzelfde materiaal. De opvangcapaciteit van de eigenlijke kerk ligt beduidend hoger. Ze kan moeiteloos plaats bieden aan 700 mensen.

 

Er is elektrische vloerverwarming aangebracht volgens een procédé dat in 1970 erg revolutionair overkwam en in de Sint-Annkerk van Linkeroever een van zijn eerste toepassingen vond.

 

 

copyright Remy Van Looveren

Info

buiten

- het ontstaan

- de architect

- het concept v/h gebouw

kerkruimte

- het interieur

- oostelijk glasraam

- hoogkoor en

2 glasramen

- zuidelijk glasraam

- tabernakel

- anna 3

- orgel

weekkapel

- gevonden steen

- communiebank

- stuk van preekstoel

- glasramen